Vi på Trollhättans Golfklubb tror på golfens helande effekter, och vill gärna slå ett slag för vår vackert belägna artonhålsbana. Med cirka en halvtimmes bilfärd från Uddevalla, och omkring en timme från Göteborg, samt närheten till såväl boende som lokaltrafik kan vi ärligt säga att vi erbjuder ett fantastiskt bra läge.

Golfens helande effekter

Här kan du spela golf i naturskön av avkopplande miljö, med såväl vatten som grönska inpå knuten och med välskötta greener och välanpassade utslagsplatser. Det spelar ingen roll om du har högt eller lågt handicap eller om du är gammal eller ung – golf ska vara roligt och lättillgängligt och det har vi utgått ifrån när vi planerat vår bana.

Trollhättans GK erbjuder det där lilla extra och anses av många vara en av Sveriges vackrast belägna golfbanor. Vi får också mycket beröm för vår trevliga och hjälpsamma personal, inte minst här på hemsidan. Och inte undra på att de är nöjda och glada, de arbetar i enastående vacker miljö och omger sig med positiva gäster hela dagarna!

Vi tror på golfens helande effekter, inte minst då vår bana ligger i närheten av såväl vatten som skog. Och faktum är att det nyligen fattades ett historiskt beslut när det gäller golf som friskvård, då HFD (Högsta Förvaltningsdomstolen) klubbade igenom beslutet att golf ska omfattas av friskvårdsavdraget.

Subventionerade golfrundor

Enligt beslutet ska en arbetsgivare kunna subventionera golfrundor under ett år med upp till 5 000 kronor. Dock gäller subventionerna endast för träning på driving range och för golfspel på banor som vare sig kräver medlemskap eller stor kunskap. Vare sig medlemskap eller utrustning är ännu avdragsgillt, men många golfbanor har klubbor och viss annan utrustning till utlåning. Som vi på Trollhättans Golfklubb.

För människor som av olika anledning är i behov av rehabilitering är golf en fantastisk sysselsättning. Att vara ute i friska luften och att vistas i en miljö där man kan välja hur social man vill vara, kan vara avgörande för hur väl rehabiliteringen fungerar. Ibland räcker det med att öva slag på drivning rangen ett par timmar och på egen hand, och ibland kan en nio- eller artonhålsrunda ihop med andra spelare vara den bästa medicinen.

Stifta nya bekantskaper

Det kanske allra bästa med att spela golf är nog ändå mötet med andra människor, och framförallt; mötet med människor i olika åldrar. Det går att spela en vanlig runda eller delta i en tävling och hamna i samma boll som en tioåring, en pensionär och en trettioåring.

Det finns också gott om människor som är ensamma och gärna går ut tillsammans med någon, så oavsett man själv kommer till banan helt ensam eller i sällskap med någon, finns det nästan alltid nya bekantskaper att stifta. Och det faktum att det ofta är dagsformen som styr hur det går, gör att spänningen och stimulansen finns kvar.