För den som gillar golf finns det, oavsett tid och plats, goda möjligheter att hänga med i såväl internationella som nationella golftävlingar under hela året. Många tävlingar på touren visas live på TV, men många kan även streamas via nätet vilket gör att man inte längre är bunden till en specifik tid, plats eller årstid. Det går att njuta av de bästa turneringarna och de högst rankade spelarna när man vill – det är bara att luta sig tillbaka i soffan och titta på så mycket golf man orkar!

Spela på oddset

För den som vill spela på oddset finns det både höga och tillförlitliga odds att ta del av. Enklast är det att logga in på någon av alla spelsajter som erbjuder spel på bland annat golf, eller ta hjälp av en jämförelsesajt som kan lista olika spelsajter som erbjuder sportsbetting i olika former. Oftast är man intresserad av både sport och vanligt spel, och många som spelar på oddset spelar även bordsspel i form av Unibet Live Roulette eller live-poker.

Vill man inte ägna sig åt pre-betting, det vill säga satsa på en vinnare i förväg, är live-streaming ett bra och populärt alternativ. Många spelsajter erbjuder också live-streaming, vilket ger spelandet en extra dimension då man spelar under tiden som en turnering eller en match pågår.

Kommande golfturneringar och aktuella odds

British Open Championship, turneringsspel den 21 juli 2019

Aktuella odds

Koepka, odds 8

McIlroy, odds 9

Johnson, odds 11

Woods, odds 13

Rose, odds 15

The Masters, turneringsspel den 12 april 2020

Aktuella odds

Koepka, odds 9

Woods, odds 10

Johnson, odds 11

McIlroy, odds 11

Spieth, odds 17

U.S. PGA Championship, turneringsspel den 17 maj 2020

Aktuella odds

Koepka, odds 9

Woods, odds 9

Johnson, odds 11

McIlroy, odds 11

Rose, odds 17

US Open, turneringsspel 21 juni 2020

Aktuella odds

Koepka, odds 9

Johnson, odds 10

McIlroy, odds 11

Woods, odds 15

Spieth, odds 21

Fler turneringar att spela på

Officiellt namn: PGA Tour Champions

Plats: Nordamerika

För: herrar

Tidigare vinnare: Bernhard Langer (2018)

Kuriosa: Enda tävlingen för spelare som fyllt 50 år. Bernard Langer har vunnit turneringen 39 gånger!

Officiellt namn: LPGA TOUR

Plats: Nordamerika

För: damer

Tidigare vinnare: Brittany Lincicome (2018)

Kuriosa: Touren omfattar omkring 35 olika tävlingar, där bland andra U.S. Women’s Open, Evian Masters och Solheim Cup ingår.

Officiellt namn: PGA TOUR

Plats: Nordamerika

För: herrar

Tidigare vinnare: Brooks Koepka (2018)

Kuriosa: PGA of America ansvarar även för Senior PGA Championship, PGA Championship och delvis för Ryder Cup (tillsammans med PGA European Tour).

Officiellt namn: PGA European Tour

Plats: Europa samt Asien, Nya Zeeland, Australien och Sydafrika

För: herrar

Tidigare vinnare: Andrea Pavan (2019)

Kuriosa: Klassas rent prestigemässigt som den näst mest prestigefyllda turneringen efter den amerikanska PGA-Touren.

Kanaler som sänder golf

C More

På C More Golf kan man bland annat titta på höjdpunkter från PGA Touren och även se huvudsändningar live. För den som är extra nyfiken på PGA Touren i Kanada erbjuds ett särskilt magasin för denna turnering, och det går också att se spelarporträtt, höjdpunkter och sammandrag från de olika turneringarna.

C More erbjuder över 1 500 livesända timmar av golf i världsklass, inklusive analyser, aktuell statistik och rykande färska odds – allt med hjälp av svenska kommentatorer. I skrivande stund är det Wille Schauman, Tommy Billberg, Fanny Sunesson, Mats Hallberg och Peter Ahnberg som står för expertisen, intervjuerna och reportagen i samband med och inför de olika turneringarna.

C More sänder bland annat från PGA Tour, The Masters, FedExCup, Presidents cup och FedExCup och det går att titta live alternativt streama via mobilen, surfplattan eller tv:n. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av de bästa golfögonblicken, fantastiska highlights och diverse sammandrag från de bästa matcherna.

Viasat

Även Viasat Golf, som är en av kanalens sportkanaler, erbjuder golf i mängder. Här är det golfprofilen och tv-personligheten Göran Zachrisson som är frontfigur, och som med sitt stora golfkunnande och särskilda berättarteknik kommenterar golfturneringar, gör spelarintervjuer, reportage och mycket mer.

Zachrisson har bland annat kommenterat ”The Open Championship” och har uppdrag som golfskribent i flertalet golftidningar (Svensk Golf, Golf-Store Magazine, Golf Digest m.fl.). Viasat finns sedan 2012 även i HD-version som finns tillgänglig för kanalens betalande kunder. Viasat sänder bland annat från European Tour, Asian Tour, LPGA Tour, The Amateur Championship med flera golfturneringar.